angol tanulás ingyen kezdőknek

Angol tanulás ingyen kezdőknek

Angol tanulás ingyen kezdőknek? Igen, lehetséges!  Bár a teljesen ingyenes tanfolyamok keveset nyújtanak, azonban a fizetős tanfolyamoknak is van olyan ingyenes teszt időszaka, amivel költségmentesen lendületbe hozhatod a nyelvtudásodat. Ez a bejegyzés is egy ilyen tanfolyamról, a Neo Professional Angol Nyelvtanfolyamokról szól. Azért is érdemes megismerned ezt a nyelvtanfolyamot, mert ez az egyetlen nyelvtanfolyam, ami teljesen hallás alapján tanítja neked az angol nyelvet.

Tanulj hallás útján a Neo Professional Angol Nyelvtanfolyammal!

Ha kezdő vagy és még nem tanultál vagy csak nagyon keveset tudsz angolul, könnyen kétségbe esel, amikor csak egy hanganyagot hallasz és nincs hozzá sem szószedet, sem nyelvtani magyarázat. Mégis hogyan gondolja azt bárki is, hogy mindenfajta magyarázat nélkül képes leszel egyedül angolul tanulni?

Természetesen lehetséges csak hallás alapján tanulni a nyelvet, hiszen a szövegkörnyezetből, a képekből, az ismétlő feladatokból meg tudod fejteni egy nyelv jelentését. Így tanul minden kisgyerek és így tanulták a felnőttek is a könyvnyomtatás előtti időkben a nyelveket.

A Neo Professional Angol Nyelvtanfolyam hallás alapján tanítja az angol nyelvet, ezért rövid, 1,5 – 3 perces hanganyagokkal találkozol, amelyek nehézségi szintje fokozatosan növekszik. Ezekhez a hanganyagokhoz kapcsolódnak az értelmező kérdések és a nyelvtani feladatok. A beszédfelismerést használó feladatokon keresztül pedig az aktív beszédet gyakorolhatod.

 

Angol tanulás ingyen kezdőknek – a Neo Professional az alábbi 4+1 lépést követi!

 

1. lépés – a hallott szöveg megértése

A Neo Professional leckék elején hanganyagok állnak – dialógusok, történetek. A hallott szöveg jelentését a képekből, a szövegkörnyezetből, a történetből fogod megérteni. Értelmező kérdések is segítenek a megértésben. Hallgasd meg a dialógust egymás után kétszer – háromszor. Ne foglalkozz azzal, hogy „nem értesz semmit”, csak nyisd ki a füled. Észre fogod venni, milyen hamar érteni kezded a hallott beszédet.

Az emberi beszéd  megértése nem fejleszthető szövegek olvasásával, hanem csak a „füled hegyezésével”. Az írott szöveg feldolgozása az agynak teljesen más területén történik, mint a hallott beszéd feldolgozása. Ezért először  „meg kell tanulnod hallani”, és ebben akadályoz téged az írott szöveg. A megoldás a hallott szöveg újra és újra történő meghallgatása, amíg a füled meg nem tanulja kihallani belőlük a szavakat, kifejezéseket.

A hallás utáni angol tanulás kezdőknek is lehetséges. Ne várd magadtól, hogy előszörre megérted a szöveget. Inkább többszöri meghallgatás után válaszold meg a kérdéseket. Ha valamelyikre téves választ adtál, sebaj. Hallgasd meg újra a dialógust és figyelj oda még egyszer. Ha volt olyan kérdés, amire tudtad a választ, akkor gratulálhatsz: megértetted az anyag oda vonatkozó részét!

Sok embernek téves elképzelései vannak a nyelvtudásról. Azt gondolják, hogy csak az nevezhető nyelvtudásnak, amikor mindent tisztán értesz, a kiejtésed pedig tökéletes. Ezt persze csak nehezen vagy soha nem fogod elérni. Szögezzük le, hogy aki akár csak egyetlen szót is megért egy idegen nyelvű szövegből, az már valamilyen szinten tudja a nyelvet. Ha tehát egy kérdésre tudtad a választ (és nem csak tippeltél), akkor büszke lehetsz magadra! Megértettél egy anyanyelvi szöveget.

 

2. lépés – tanulás a szöveg segítségével

Az angol tanulás ingyen kezdőknek könnyebb, ha az írott szöveget is megtekinthetik. Ezért minden hanganyagnak megtalálod a szöveges leiratát, igaz, egy kicsit elrejtve. Az applikáció alsó sorában van a szöveget megjelenítő gomb, ha rákattintasz, írva is látni fogod az elhangzott mondatot.

A szöveg segít neked abban, hogy a meg nem értett szavak jelentését szótár segítségével megkeresd. Sokszor az is elég, ha látod leírva azt a szót, amit beszédben nem értettél tisztán. Fontos, hogy olvasás előtt legalább egyszer hallgasd meg a dialógust anélkül, hogy a szövegre ránéztél volna. Két-három szöveg nélküli meghallgatás pedig egyenesen ideális.

 

3. lépés – a hallott szöveg visszamondása hangosan

A Neo Professional módszerben nincs szükség magolásra, nem kell szavakat tanulni. A módszernek viszont alapelemét képezi, hogy a hallott mondatot hangosan visszaismételd egészen addig, amíg a visszamondás könnyen nem megy. Az angol tanulás kezdőknek nem igényeli a dialógusok bemagolását – elindítod a dialógust, egy mondat után megállítod és megpróbálod hangosan visszamondani a hallott mondatot. Kétszer – háromszor megpróbálod és mész tovább. Nagyobb rutinnal akár több mondatot is visszamondhatsz egyszerre.

Az aktív beszédet nem tudod elsajátítani pusztán szövegek hallgatása által. Arra is szükség van, hogy te magad hangosan beszélj. Ahogyan énekelni sem tanulsz meg pusztán cd-hallgatáson keresztül, úgy beszélni sem fogsz megtanulni csupán az idegen nyelvi szövegek hallgatása által.

angol tanulás ingyen kezdőknek

 

4. lépés – a tanult mondatok alkalmazása beszédfelismerő feladatokban

Ismétlés a tudás anyja, tartja a mondás. A Neo Professional esetében ez azt jelenti, hogy egy-egy anyag végén a tanult mondatokat szóban megoldandó feladatokkal is gyakorolod. A szoftver ellenőrzi a kiejtésedet és segít a kiejtés javításában.

Fontos szempont még a rendszeres ismétlés is. A tanulás akkor hatékony, ha egy-egy leckét másnap vagy néhány nap múlva újra előveszel és elvégzel. Ez az ismétlés bele van építve a Neo Professional tanfolyamba. A leckék egyszeri elvégzése nem elegendő a továbblépéshez. A szoftver gondoskodik arról, hogy a megfelelő időben újra találkozz a már tanult anyaggal.

Az eltelt idő alatt a tanultak feldolgozásra kerültek az agyad nyelvi központjában. A későbbi ismétlés újabb impulzust jelent, így a tanultak nem csak elraktározódnak a hosszú távú memóriában, hanem aktivizálásra is kerülnek. Gyakori tapasztalat, hogy egy-egy nehéz mondat megismétlése két nap pihenés után könnyedén sikerül.

 

Az angol tanulás ingyen kezdőknek a Neo Professional esetében magas színvonalú oktatási anyagot jelent.

 

+1 ajánlás – napi többszöri, rövid tanulás

Angol tanulás ingyen kezdőknek – az ismétlés gyakorisága ugyanolyan fontos, mint a tanulási idő hossza. Indítsd el a Neo Professionalt naponta két-három alkalommal és végezz el rajta egy leckét – ez lehetőséget ad neked arra, hogy az új lecke mellett egy-egy régebbi leckét is átismételj. Érdemes egyszerre 3 leckével foglalkoznod: egy új leckével, egy olyannal, amit nemrég végeztél el és egy olyannal, amit már régebben elvégeztél. Ez tökéletesen fejleszti a hosszú távú memóriádat és lehetőséget ad a folyamatos előrelépéshez is.

Ahhoz, hogy előrelépj, rendszeres és intenzív impulzusokra van szüksége az agyadnak. Jobb naponta 10 percet tanulni, mint hetente egyszer 60 percet. Jobb naponta 2 x 10 percet tanulni, mint hetente 2 x 2 órát.

 

Ennél is több segítségre vágysz? Válaszd a Neo Professional Angol Nyelvtanfolyamokat!

Ha bejött neked a Neo Professional Angol Nyelvtanfolyam, akkor az ingyenes 21 napos tanulás után elő is fizethetsz a tanulásra. Egyszeri díj ellenében megkapod a következő nyelvtudás szint eléréséhez szükséges valamennyi anyagot, és a nemzetközi nyelvvizsga lehetőséget.

Tanulj 21 napig ingyen a legjobb Online Angol Nyelvtanfolyammal! Kattints és jelentkezz az ingyenes nyelvtudás tesztre és a 21 napos ingyenes tanfolyamra!