CEFR azaz Közös Európai Nyelvi Referenciakeret. Miért van és mit jelent?

A magyarországi és európai nyelvvizsgák alapja a Közös Európai Nyelvi Referenciakeret, angolul CEFR. Ebből a videóból megismered a CEFR történetét, jellemzőit. Azt is megtudod, hogyan vizsgázhatsz le angol nyelvből online, a Neo Professional angol nyelvtanfolyamán keresztül.

A videó szövegét lejjebb görgetve el is olvashatod!

Mit jelent a CEFR?

Közös Európai Nyelvi Referenciakeret

A nyelvtudás szint hatékony és egész Európában egységes mérése érdekében az Európai Tanács megbízta Európa vezető egyetemeit azzal, hogy dolgozzák ki a nyelvtudás mérésének egységes európai keretrendszerét. Ez a CEFR, magyarul a Közös Európai Nyelvi Referenciakeret.

A CEFR 2001-ben indult és egyike a valaha készült legátfogóbb és leghasználhatóbb mérési rendszereknek.
A CEFR segítségével a nyelvtanulók pontosan lemérhetik nyelvtudásukat az anyanyelvi beszélőkhöz és a többi nyelvtanulóhoz képest.
Módszertana jóval fejlettebb a hagyományos nyelvi keretrendszerekhez képest.

Miért volt szükség egy Közös Európai Nyelvi Referenciakeretre?

Egyre uralkodóbb az a felismerés, hogy a nyelvi tesztek magas pontszámai nem mindig jelentenek magas szintű nyelvtudást. Ez oda vezetett, hogy a világ vezető egyetemei és nyelvi intézetei átvizsgálták a meglévő nyelvi keretrendszereket és teszteket.

A legtöbb magánkézben levő nyelvi intézet kizárólag saját fejlesztésű tesztekkel dolgozik.

Ezzel szemben a CEFR szabad felhasználású mindenki számára hozzáférhető rendszer. Ugyanakkor könnyen megfeleltethető más nemzetközi teszteknek, mint az IELTS, a TOEFL, a TOEIC.

Hogyan tehetsz le online nyelvvizsgát a Neo Angol nyelvtanfolyamán belül?

CEFR 07

A Neo Professional a CEFR rendszernek megfelelő nyelvvizsga bizonyítványt állít ki, a DynEd tesztje segítségével. A DynEd egy ismert és elismert digitális angol nyelvi teszt platform.
A Neo garantálja, hogy a tanulók minden egyes nyelvvizsga szintet teljesítenek a nyelvtanulás folyamán.
A Neo módszertana adaptívan alkalmazkodik a tanulóhoz és számos modulzáró teszttel is segíti a tanulást.
A tanulás folyamán valamivel több, mint egy modulzáró tesztet töltesz ki havonta.
Amikor a Neo szoftvere és a személyes nyelvi coach úgy ítélik meg, hogy képes vagy egy CEFR nyelvvizsga letételére, a Neo automatikusan elérhetővé teszi számodra a megfelelő nyelvvizsga tesztet.

Hogyan tudod igazolni, hogy letetted a CEFR nyelvvizsgát?

CEFR 08

Ha sikeresen leteszed a nyelvvizsgát, automatikusan megkapod a hozzá járó nyelvvizsga igazolást. Az elektronikus igazolást magad is kinyomtathatod, de kérhetsz akár nyomdai oklevelet is.

Az oklevél a neveden és fényképeden kívül egyedi azonosító számot is tartalmaz. Az egyedi azonosító szám alapján a munkáltatód vagy iskolád ellenőrizheti, hogy valóban letetted a nyelvvizsgát.

Lépj rá az angol tanulás útjára még ma! Végezd el a szintfelmérő tesztet és tanulj 21 napig ingyen a Neo Professional angol nyelvtanfolyammal!