Neo Angol – gyakran ismételt kérdések és válaszok. Ha a te kérdésed nem szerepel közöttük, tedd fel nyugodtan az oldal alján található érdeklődő űrlapon keresztül!

Neo Angol – Gyakran Ismételt Kérdések

Igen, böngészőből is használhatod a prémium angol beszédfejlesztő app-ot. Figyelj arra, hogy Chrome böngészőt használj és látogass el a neostudyonline.com oldalra. Itt írd be az email címedet és a jelszavadat és máris ott folytatod a tanulást, ahol a mobiltelefonon abbahagytad. A tanulási eredmények szinkronizálva vannak.
Ha gondolod, tanulhatsz kizárólag a chrome böngészőben is.

Egy előfizetéshez csak egy hozzáférés tartozik. A Neo Professional minden feladatot közvetlenül az internetről tölt le és használat után törli a mobiltelefonról. Ha mások is használják ugyanazt a hozzáférést, ők már nem végezhetik el az egyszer már elvégzett feladatokat. Ráadásul a feladatok sorrendje, az ismétlések száma is a tanuló személyére szabott. Emiatt nem érdemes megosztani másokkal a felhasználónevet, hiszen így a tanulás már nem fog megvalósulni.

Igen, kipróbálhatod a Neo Professional Beszédfejlesztő gyakorlatait minden kötelezettség nélkül. Töltsd le a telefonodra a Neo Study App programot (fejlesztője a Nexgen). Telepítés után a kezdőképernyőn válaszd a Try gombot. Máris megjelennek a gyakorlatok, kipróbálhatod őket anélkül, hogy bármire is előfizetnél vagy bejelentkeznél.

A nyelvtanulás hossza számos tényezőtől függ. Az általánosan használt módszerekkel az Európai Nyelvi Referenciakeret ajánlásai alapján 900-1200 tanulási óra kell ahhoz, hogy egy idegen nyelvet megfelelő szinten elsajátíts. Ez napi egy órával számolva kb. 3 év.
A Neo Angol Beszédfejlesztő ezt a tanulási időt rövidíti le 300-360 órára. Ahhoz, hogy eljuss nulla tudásszintről a B1 nyelvtudás szintig, elegendő egy év intenzív tanulás.
Ez a hatékonyság az aktív tanulási módszereknek köszönhető. A Neo Beszédfejlesztő használatával minden tanulási percben aktívan beszélsz, nincs passzív ismeretfelvételi fázis. Ez, és a természetes beszéd tanulásra építő módszer az, ami gyorsítja a nyelvtudás fejlődését.

Egy nyelvtudás szint teljesítéséhez a Neo Beszédfejlesztő tanfolyamnál 30-60 óra szükséges. Az, hogy kinél hány óra tanulásra van szükség, egyénileg is változik.
Könnyen mérheted azonban az előrehaladást a pontszámok segítségével. Minden tanfolyamnál el kell érni egy előírt mennyiségű tanulási pontszámot. A Starter szinten ez például 73.000 pont. Ez mindenkinél ugyanannyi, tehát ha több pontot teljesítesz egy nap alatt akkor, hamarabb végzel.
A gyakorlatban 3 hónap alatt előre tudsz lépni egy nyelvtudás szintet. Ez még akár rövidebb is lehet. Ha pedig kevesebb időd van, vagy nehezebben teljesíted a feladatokat, akkor is végzel 6 hónap alatt.

A rövid válasz: igen, lehet más szinten is tanulni. Ha a teszteredménytől függetlenül szeretnél tanulni, át tudjuk állítani a tanfolyamot a kívánt szintre. Ez azonban nem mindig célravezető, így javasoljuk, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot és megbeszéljük, mi a legjobb megoldás.

A tanulás ajánlott mennyisége 30 perc/ nap, heti 6 napon keresztül. A 30 percet több részletben – pl. három alkalommal – is teljesítheted.
Napi 60 perc tanulással még látványosabban tudsz előrehaladni. Ezt azonban már javasolt több – pl. kettő – részletre bontani a fáradás miatt.
Napi 60 percnél több tanulás már nem jelent látványos különbséget az előrehaladásban. Ha a neuronok túlságosan terhelődnek, nem marad energia az idegpályák kiépülésére – vagyis nem történik érdemi tanulás.

A program az aktív beszéd gyakorlásával tanítja a nyelvtant. Emellett az alacsonyabb szintű leckében vannak kifejezetten nyelvtani feladatok is. A Neo angol beszédfejlesztő külön feladatban gyakoroltatja a ragozást és a mondat szerkezetet. Kiírja a nyelvtani táblázatokat is. A magasabb szintű leckében már nincsenek külön nyelvtani feladatok. Itt a nyelvi szerkezeteket a beszéd gyakorlás során tanítja a rendszer. A gyakorlás során aktív használattal sajátítod el a nyelvtani tudnivalókat.
Ez a megközelítés teljesen megfelel a természetes nyelvtanulásnak. Egy kisgyerek a hallás és ismétlés, mások utánzásának segítségével tanulja meg a nyelvet, nem használ nyelvtani táblázatokat. Hasonlóan működik a neo angol beszédfejlesztő is. A feladatokon és a gyakorláson keresztül tanulod meg, hogyan kell használni az angol nyelvet.

Tény, hogy a neo angol tanfolyamokban nem találsz tartalomjegyzéket. A következő feladatot attól függően adja a rendszer, hogy éppen hogyan teljesítesz. Alkalmazkodik a tanulási jellegzetességeidhez. Természetesen a neo tanfolyamoknak is van tematikája. Ez a tematika mindenben megfelel az Európai Egységes Referenciakeret elvárásainak. Röviden: ugyanazt megtanulod vele, mint bármilyen nyelvtanfolyammal – csak másképp.