nyelvtudás szintek CEFR

Neo Professional Szintfelmérő Teszt

A Neo Professional szintfelmérő teszt célja a meglévő nyelvtudás szint felmérése és a megfelelő kezdő tanfolyam beállítása.

A teszt adaptív hosszúságú, ami azt jelenti, hogy a kérdések igazodnak a válaszoló tudásszintjéhez. Kezdőknél rövidebb, haladóknál hosszabb a teszt, kitöltése kb. 15-20 percet vesz igénybe.

Neo Study App tanulási útmutató

Üdvözlünk a Neo Angol Nyelvtanfolyamnál! A Neo Study App a DynEd angol nyelvtanfolyam applikációja okostelefonokra, tabletekre. A használata egyszerű és intuitív. Ebből a videóból megtudod, milyen logikával épülnek fel a Neo Study App leckéi, mikor mit kell csinálnod ahhoz, hogy az angol tanulásod a lehető leggyorsabb legyen!

angol nyelvtanulás otthon

Angol nyelvtanulás otthon

Az otthoni munkavégzés terjedésének egyik következményeként megnövekedett az érdeklődés az online tanfolyamok iránt. A keresett képzések között toplistásak a nyelvtanfolyamok is. De hogyan lehet beszédközpontú az otthoni nyelvtanulás? Milyen szabályokat érdemes követni és hogyan segíthet ebben egy erre a helyzetre fejlesztett szoftveres nyelvtanfolyam? Ez a bejegyzés megmutatja, hogyan lehet hatékony és beszédközpontú az angol nyelvtanulás otthon.

Angol tanulás munka mellett

Angol tanulás munka mellett – az időhiány ne legyen akadály!

A legtöbb ember egyetért azzal, hogy az angol nyelv az üzleti életben egyre fontosabb. Akinek pedig hiányzik a megfelelő nyelvtudása, kénytelen munka mellett tanulni angolul. És itt jön be az időhiány problémája. A nyelvtanuláshoz bizony idő kell, naponta időt kell szánni rá, hónapokon keresztül. Ez a bejegyzés arról szól, hogyan valósítható meg az angol tanulás munka mellett, hogyan szerezhetsz belátható időn belül megfelelő nyelvtudást!

Hagyományos angol tanulás – mi a buktatója?

Sokat beszélnek arról, hogy az iskolában nem tanítják megfelelően a nyelveket. Ha a diákok szorgalmát, befektetett tanulási idejét, a tanárok igyekezetét mind számba vesszük, valóban nem érthető, hogy több év nyelvtanulás után miért okoz még mindig gondot az idegen nyelven való megszólalás. Miért nem sikerül mindez? Mi a hagyományos angol tanulás igazi buktatója? És milyen megoldást találhatsz rá? Erről szól ez a bejegyzés.

Angol tanulás egyénileg – hogyan találj rá időt?

Az angol tanulás egyénileg sokak számára csábító alternatíva. Nem kell másokhoz alkalmazkodni, szabad időbeosztásban végezheted. Oda kell azonban figyelned arra, hogy elegendő időt tudj biztosítani az angol tanulásra. Ebben a cikkben néhány tippet kapsz arra, hogyan találj időt az angol tanulásra. Ha megfogadod őket, akkor úgy tudsz intenzíven nyelvet tanulni, hogy az nem veszi el más, fontos dolgoktól az időt.

nyelvtudás szintek CEFR

Nyelvtudás szintek – mire érdemes ráhajtanod?

A nyelvtudás szintek ismerete nagyon fontos tájékozódási pont, amikor célokat tűzöl ki a nyelvtanulásban. Sok félreértés van akörül, hogy vajon milyen szinten kellene ismerni egy nyelvet, hogy használni tudjad a mindennapi életben. Ha elolvasod ezt a bejegyzést, meglátod, hogy akár már alacsonyabb szintű nyelvtudás is tökéletesen elég lehet számodra. Jobban meg tudod tervezni a nyelvtudás megszerzéséhez szükséges időt, elégedettebb leszel az elért eredménnyel.

Ismerd meg a nyelvtudás szinteket, és tudd meg, melyik mit takar. Legyenek reálisak az elvárásaid, mielőtt ítéletet mondasz magadról! Ebből a bejegyzésből megtudod, mit takarnak a nyelvtudás szintek és nyelvvizsga szintek.