A Neo beszédfelismerő technika működése

Ez a videós bejegyzés a Neo Beszédfelismerő technológiáját mutatja be neked. Megtudod belőle, mi a beszédfelismerés elsődleges célja és hogyan fejleszti a kiejtésedet. Tanácsokat ad arra, hogyan érheted el a lehető legjobb eredményt a beszédfelismerésre épülő gyakorlatoknál.

Ez a bejegyzés kifejezetten a beszédfelismerő technikát mutatja be.

Hogyan működik a Neo Beszédfelismerése?

A Neo beszédfelismerő legfontosabb tulajdonsága, hogy pontos és őszinte.

A Neo Study App pontos, mert fejlett beszédfelismerő technológiával rendelkezik. Ezzel segíti a kiejtés és beszédkészség fejlesztését.

A beszédfelismerő célja, hogy az anyanyelvi beszélők megértsenek téged. Ha megfelelőnek értékeli a kiejtésedet, akkor biztos lehetsz benne, hogy megértenek téged.

A Neo beszédfelismerő alapelve az őszinteség. A legtöbb App a hibás kiejtést is dicséri és megpróbálja kitalálni, hogy mit mondtál. A Neo azonban őszinte. Nem fog téged hamis dicséretekkel becsapni.

Türelmesen készít fel téged arra, hogy a kiejtésed megfelelő legyen, és pontosan megmutatja, hogy mely szavak kiejtésére kell odafigyelned.

Mi a siker kulcsa?

A Neo beszédfelismerő rendszere a Neo mesterséges intelligencia által vezérelt tanulási rendszerének központi eleme.

A siker kulcsa, hogy megtanulj pontosan odafigyelni arra, amit hallasz és őszintén törekedni a javításra.
A rendszer az anyanyelvi beszélő fülével hallgatja, amit mondasz. Azt vizsgálja, hogy egy anyanyelvi beszélő megértené-e, amit mondtál. Személyre szabott visszajelzést is ad neked.

Elsőre nem mindig leszel sikeres, de ne veszítsd el a türelmedet. Mielőtt a beszédfelismerést használó feladatokat megkapod, rengeteg alkalmat kapsz a kiejtés gyakorlására.

Minden kísérletet pontokkal jutalmazunk. Azokat is, amik nem voltak sikeresek. Tudjuk ugyanis, hogy ismétlődő próba nélkül nem fejlődik a beszédkészség.

Minél többet gyakorolsz a Neoval, annál jobb leszel. A beszédkészség fejlesztéséhez időre van szükséged. Ha a tanulás könnyű lenne, mindenki tudna angolul beszélni.

Felkészülés a Beszédfelismerő (SR) feladatokra.

Neo Beszédfelismerő 02

Mielőtt a beszédfelismerő funkcióra lenne szükséged, számos alkalommal hallgatod és mondod ki hangosan az új mondatokat. Ezek a kezdő lépések segítenek a beszédfelismerő feladatok sikerességében.

Hogyan végezd az előkészítő feladatokat?

  1. Ha megjelenik az ismétlés gomb, feltétlenül használd, hogy jobban megérts minden új mondatot.
  2. Ezt követően hallgasd meg még egyszer a mondatot, és próbáld meg hangosan utána mondani.
  3. Gyakorold a kiejtést a mikrofon gombbal is, mielőtt áttérnél a beszédfelismerő feladatokra.
  4. Végül hasonlítsd össze a felvételt a Neo által kimondott mondattal.

A Neo Beszédfelismerő hatékony használata

Amikor a beszédfelismerő feladatokat végzed, törekedj arra, hogy nyugodt környezetben legyél. Semmilyen beszédfelismerő technika sem működik zajos környezetben. Használj headset-et, aminek jó a mikrofonja.

A gyakorlás során ügyelj az alábbi három lépésre.

  1. Ügyelj az érthető kiejtésre. Kerüld a töltelékszavakat, mint pl. az ööö és hm.
  2. Figyeld meg pontosan a Beszédfelismerő visszajelzését. Különösen ügyelj a piros színnel jelölt szavakra. A piros szín azt jelenti, hogy a beszédfelismerő nem ismerte fel a jelölt szót.
  3. Ezután egész egyszerűen tégy egy újabb próbát!

Ha három alkalommal nem voltál sikeres, a rendszer továbbmegy a következő mondatra.

Ha nem sikerült a helyes kiejtés, ne add fel! Később újra lehetőséged lesz a mondat gyakorlására.

A folyékony angol beszéd megtanulása nem könnyű, de ha folytatod a gyakorlást, a beszéded egyre jobb lesz. A végén eljutsz oda, hogy megértenek.

A Neo Nyelvtanfolyamon belül CEFR nyelvvizsgát is tehetsz! Kattints a videós bejegyzésért!